HTML

A Celeb Blog! Celebblog Celebblog Celebblog

Sztár hírek, Celeb hírek innen-onnan.

Archívum

H1N1-oltás: rohamot várnak

2009.11.16. 07:56 CbbhuAdmin

 Közterületen is oltani fogják az embereket, még az is lehet, hogy fizetni sem kell

MAGYARORSZÁG ‒ El tudja képzelni, hogy a sorban állás, orvosnál ücsörgés, hosszas várakozás helyett csak leszalad a közeli parkba, sétál egyet, és beadatja a H1N1 elleni vakcinát?

Az Egészségügyi Minisztérium tervei szerint a közeljövőben ezt bárki megteheti a közterületi oltópontokon. Bár legutóbbi adatok szerint még csak a lakosság 6 százaléka kérte és kapta meg az oltást, Székely Tamás egészségügyi miniszter szerint egyre nő az oltási kedv, és a rohamot a háziorvosok már nem bírják.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mint mondta, év végére elérheti a 40 százalékot azok aránya, akik megkapták az oltóanyagot. Ezért oltópontokat telepítenének, egyelőre csak a nagyobb budapesti csomópontokon, miután Bajnai Gordon miniszterelnök pénteken kérte az egészségügyi minisztert: tegye egyszerűbbé a rendszert, hogy aki akarja, minél könnyebben beoltathassa magát az új influenza elleni vakcinával.

Ha a Kormányzati Koordinációs Bizottságban egyetértésre jutnak, elképzelhető, hogy sátrakba kitelepült orvosok adhatják majd be az oltást, így az is hozzájuthat, aki eddig ódzkodott ettől a nagy tortúra miatt. Az 1200 fős Fertőszéplakon egyébként múlt héten ingyen oltottak be bárkit, aki kérte a H1N1 elleni vakcinát. Szombat délutánig összesen 320-an kapták meg az oltást a Győr-MosonSopron megyei településen.

Az ÁNTSZ szerdai adatai szerint egyébként hazánkban eddig bizonyítottan 347-en betegedtek meg az új típusú influenzával, közülük 78 beteg szorult kórházi ápolásra, és 7-en haltak meg. A H1N1 miatt újabb iskolákat és óvodákat zártak be. A szomori óvodában 54 gyerekből már 50 hiányzott, az egyik székesfehérvári iskolában pedig az 515 tanuló közül minden harmadik beteg volt. Itt ma már nincs tanítás.

forrás: blikk.hu

Szólj hozzá!

Címkék: ántsz h1n1

A bejegyzés trackback címe:

https://celebblog.blog.hu/api/trackback/id/tr51528161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása