HTML

A Celeb Blog! Celebblog Celebblog Celebblog

Sztár hírek, Celeb hírek innen-onnan.

Archívum

Elképesztő! Mire készül Nick Árpád?

2009.11.16. 03:46 CbbhuAdmin

 Nick Árpád ismét Guiness-rekordra készül. Az erőművész ezúttal fiával veti bele magát a nagy munkába: három komphajó elhúzására vállalkoznak, ami összesen 1100 tonna mozgatását jelenti!

Nick Árpád neve az egész világ számára ismert, hiszen a guiness-rekorder számos produkciójával ejtette már ámulatba a közönséget. Az erőművész nemrég egy 180 tonnás Jumbo repülőgép elhúzását tűzte ki célul. Edzett és felkészült a kihívásra, ám terveit nem tudta megvalósítani egészen egyszerű okok miatt: nem tudtak biztosítani ilyen repülőgépet, így a további egyeztetések miatt ez a produkció egy picit még várat magára. Árpi azonban elárulta: fiával, Ádámmal - aki egyébként gerelyhajító, többszörös ifjúsági bajnok - egy közös rekordon is dolgoznak.

"Ádám a felnőtt korba lépett és most úgy tűnik, hogy abbahagyja ezt a sportot, inkább a tanulásra koncentrál. Megkérdeztem tőle, mit szólna, ha az apjával közösen dolgozna, és egy kicsit átmenne az erőművészet irányába? Először kicsit ódzkodott, de végül kijelentette, velem szeretne dolgozni, nem lemásolni, de valami olyasmit megvalósítani, amit ő is meg tud csinálni. Most kamionokat húzgálunk, de azt tervezzük, hogy a Balatonon ketten húzunk el hevederrel, testtel három komphajót. Ez 1100 tonnát jelent, abszolút Guiness-rekord lenne" - árulta el a STOPnak Nick Árpád, aki 30 éve űzi ezt a pályát, s élő legendaként emlegetik. 

Sokakban felmerülhet a kérdés, vajon, hogy képes valaki ekkora erőket megmozgatni ráadásul gyakran foggal, miben lehet más Árpi életmódja a hétköznapi emberétől?

"Nekem az erősködés, az edzés az életem, mint mondjuk másnak a Biblia van ott az ágya mellett - ami nálam is ott van -, vagy mondjuk úgy, hogy ez egy modern pótcselekvés. Másnak például az alkohol, a cigaretta vagy a kábítószer, nekem a sport. Ha valami bajom van, edzek és elmúlik minden bánatom. Ha nincs semmilyen fellépés, kihívás, vagy valamilyen verseny, akkor szinten tartom magam: ez heti négyszer két órás edzést jelent egy konditeremben, ami nem összetévesztendő a body buildinggel. A táplálkozást tekintve pedig vegyesen eszem és egy nap többször sokat, minél több kalória bevitellel. Nálam, nincs olyan, hogy éjszaka nem szabad enni. Ha rám jön az inger, akkor bármit megeszem és nem lesz gondom, mert másnap a konditeremben leégetem, s bár nem sokat futok, kocogni szoktam, és rengeteget sétálok a kiskutyáimmal. Átlagosan 6 ezer kalóriát viszek be egy nap, de ha például repülőgép húzásra adtam a fejem, vagy versenyre megyek, akkor 8-10 ezer kalóriát is megeszem. Rengeteg tejterméket, joghurtot, sajtot és húst eszek, csakhogy ez nem olcsó" - mesélte a guiness-rekorder.

Nem mindig akad az embernek szponzora, s ilyenkor felmerülhet a kérdés akkor ezt mégis, hogyan tudja megengedni magának Árpi?

"Mindezt úgy tudom megtenni, hogy az életvitelemben a céljaim mások, mint a többségnek. Nem drága autóval járok, nem luxuslakásban lakom, vagy különféle holmikat veszek meg, így sok mindent meg tudok spórolni kajára. Nekem nem a tárgyak értéke a fontos - arra nem adok pénzt -, hanem az ember maga, hogyan tud szeretni, hogy tud beszélni és mit tud adni a másiknak. Persze lennének igényeim, de ezeken már túl vagyok a sportnak köszönhetően. A cirkusszal, a sporttal szinte az egész világot bejártam - egyedül Új-Zélandon és Ausztráliában nem voltam - és felejthetetlen élményeket szereztem, megérte".
 

forrás: stop.hu

Szólj hozzá!

Címkék: árpád rekord nick guinnes

A bejegyzés trackback címe:

https://celebblog.blog.hu/api/trackback/id/tr441528071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása