HTML

A Celeb Blog! Celebblog Celebblog Celebblog

Sztár hírek, Celeb hírek innen-onnan.

Archívum

Öt izgalmas karriertanács celebektől

2009.11.13. 22:16 CbbhuAdmin

 ármilyen furcsán hangzik, senki nem a csúcson kezdte. Talán messzi csillagzatnak tűnik a celebvilág (pláne, ha mondjuk informatikusnak vagy állat-maszturbátornak készülsz), de vannak dolgok, amik minden hivatásban közösek. Íme, öt ütős karriertanács, amit világsztároktól leshetünk el.

 

  • Madonna: Gondold magad újra - amilyen gyakran csak lehet. Újulj meg, hogy mindig friss és aktuális légy.

 

madonna_candy

A pop nagyasszonya számtalanszor megújította már önmagát, a különböző korszakaihoz tartozó imázspedig minden egyes alkalommal újabb és újabb fejezetet nyitott a divat birodalmában. Nem véletlenül maradhatott évtizedeken át a figyelem központjában: megtalálta a módját annak, hogy külsejét és zenéjét mindig aktuálissá, frissé és újszerűvé tegye. A karriered szempontjából is fontos kvalitások ezek: nem véletlenül használjuk az „életfogytig tartó tanulás” kifejezést, hiszen ma már nincs olyan, hogy valaki egy munkahelyről - vagy akár egyetlen szakmából - megy nyugdíjba. Ahhoz, hogy megújítsd magad, elengedhetetlen az önismeret és az önkritika, valamint a fogékonyság az újdonságok iránt. Soha ne gyepesedj be!

 

  • Christian Bale: Ne omolj össze nyomás alatt.

 

christian-bale

A sármos színész ominózus kiborulását mindenki láthatta a Youtube-on. Mint ismeretes, a Terminator forgatásán gurult el a gyógyszere, amikor is magából kikelve ocsmányságokat vágott a kulisszák mögött dolgozó Shane Hurlbuthoz. A nyilvánosságra került durvaság miatt a szexi, bevállalós és keményen dolgozó színészről alkotott kép gyors változáson ment keresztül: hamarosan az egész világ egy bunkó tirpák képével azonosította Bale urat, pedig csak nehezen bírta a stresszt azon a napon. Nem árt tehát erre külön vigyázni: a másokban rólunk élő kép tudat alatt is összefügg ilyesfajta megnyilvánulásainkkal. Csak óvatosan tehát!

 

  • George Lucas: Kockáztass bátran.

 

george-lucas

A Star Wars és az Indiana Jones mögötti zseni a sarki fűszeresig sem jutott volna, ha nem mer kockáztatni, kísérletezni és bátor lenni. Oké, persze a USC filmes suliba jelentkezett és a Warner Brosnál voltgyakornok, de ugyanez elmondható több ezer tehetséges fiatal filmesről is. A különbséget nem elsősorban a szakmai kvalitások és az élénk kreativitás vagy éppen a Múzsa csókja okozta, hanem inkább a tény, hogy Lucas mert eltérni a normáktól, lelépni a járt ösvényről és új technikákat, módszereket és arcokat kipróbálni a filmiparban. Nem árt, ha ismered és tudod az alapokat, de nyugodtan térj el a normáktól, légy meghökkentő és megdöbbentő, tüntesd fel a dolgokat új színben!

 

  • Angelina Jolie: ne csak a szakmával foglalkozz, a személyiséged is fontos!

 

angi

Tagadhatatlan, hogy Angelina Jolie remek színésznő és fantasztikus filmekben nyújtott kiemelkedő alakítást… igaz, komoly buktái is voltak. Mégis hogyan lehetett belőle olyan gigasztár, akiről minden egyes percben születik valahol egy cikk? Nos, Angie különleges és érdekes ember, akivel mindig történik valami: repülőt vezet, árvákat fogad örökbe, Afrikában szül, jótékonykodik, a világ legjobb pasijával kavar, metafizikai előadást tart… amellett pedig, hogy természetéből és elfoglaltságaiból fakadóan izgalmas egyéniség, remekül kommunikálja is a világ felé mindezt. Tanulság? A szakbarbárok semmilyen területen nem aratnak maradandó, osztatlan sikert. Nem árt, ha más dolgokkal is segítesz stabilizálni szerepedet a nagyvilágban…

 

  • Britney Spears: Mindig van esélyed a nagy visszatérésre, de készülj fel a hosszú és rögös munkára.

 

brit

Kemény öt évet tudhat maga mögött a popcsillag. Ahogy az a Britney édesanyja által írt botránykönyvből is kiderül, rengeteg durva dolgon ment keresztül a szőkeség: alkohol-és drogproblémák,válások, elmegyógyintézet, bírósági tárgyalások, gyermekelhelyezési perek, súlyproblémák… aztán 2007-ben az MTV Video Music Awards-on jól be is égett szegény, és egyszeriben mindenki rajta kezdte köszörülni a torkát és újabb két évbe telt, amíg végre újra komolyan vették, mint énekesnőt (már amennyire ez a popszakmában lehetséges, persze). Britney példája azt mutatja, hogy visszatérésre ugyan mindig van lehetőség, de az út nem mindig illatos rózsaszirmokkal gazdagon meghintett diadalmenet.

forrás: http://neon.hu/celeb/celeb-hirek/ot-izgalmas-karriertanacs-celebektol/ 

Szólj hozzá!

Címkék: a celeb siker angelina jolie britney spears madonna christian csillag bale lucas születik geroge ötletből

A bejegyzés trackback címe:

https://celebblog.blog.hu/api/trackback/id/tr61523587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása