HTML

A Celeb Blog! Celebblog Celebblog Celebblog

Sztár hírek, Celeb hírek innen-onnan.

Archívum

Betegségéről és gyógyulási esélyeiről beszél Lang Györgyi!

2009.11.16. 07:39 CbbhuAdmin

 Ma este debütál Jakupcsek Gabriella a storytv-n. A tévésnek Jakupcsek című műsorával nagy álma vált valóra, hiszen a csatornánál olyan témákat boncolgathat, ami igazán foglalkoztatja. Gabi az első adásban a meghívottakkal az őssejtterápiáról beszélget: természetesen pro és kontra. A műsorvezető egyik vendége Lang Györgyi, aki a StoryOnline-nak is elmondta, miként vélekedik az említett gyógyítási módszerről.

 

Bár sokáig nem beszélt róla, ma már nem titkolja, Györgyi sclerosis multiplexben szenved. Az énekesnő - ha szóba kerül a betegsége - nem siránkozik, nem sajnáltatja magát, de természetesen mindent esélyt megad a gyógyulásnak. Györgyi hónapokkal ezelőtt a BEST magazinban  elmondta, 23 éve tudja, hogy beteg, és hozzátette, lehetséges, hogy az őssejtterápiával is megpróbálkozik majd.

 

"Azért, hívtak meg a műsorba, hogy beszéljek arról, szerintem az én betegségemen tud-e javítani az őssejtterápia - mondta Györgyi. - De mivel én nem vagyok szakember, ezt nem tudom megmondani. Egyrészt hiszek benne, és azt gondolom, az embernek - ha teheti - minden lehetőséget meg kell ragadnia, hogy meggyógyulhasson. Másrészt még soha, senkit nem láttam, aki ettől rendbejött volna, maximum kisebb-nagyobb javulásról hallottam. Például a műsor felvételén ott volt egy beteg kisfiú anyukája, aki elmesélte, hogy gyermeke állapota a terápiát követően sokkal jobb lett. De ellenpéldaként megszólalt egy fiú, aki nyakcsigolyatörést szenvedett, és egyáltalán nem változott az állapota a kezelések mellett sem" - folytatta.

"A műsorban részt vett egy sejtkutató, aki szerint mindenképpen érdemes megpróbálkozni vele" - meséli Györgyi, aki szerint van egy kis bökkenő: a pénz.

 

Az énekesnő úgy gondolja annak ellenére, hogy az őssejtterápia még kísérleti fázisban van, rettentően drága, így csak kevés beteg számára elérhető. 
"Az eljárás 2-10 millió forint lehet, és szívszorító, ha valaki eladja mindenét, megpróbálja, és mégsem sikerül. Én beleőrülnék - vélekedik Györgyi. - A kutatók szerint ezt a terápiás módszer még gyerekcipőben jár 10-20-30 év is kell, amire komoly eredmények lehetnek. Szerintem addig nem szabadna ennyi pénzt elkérni érte."

 

Ma este, 21:00-kor Jakupcsek a storytv-n!

 

forrás: storyonline.hu


 

 

Szólj hozzá!

Címkék: story storytv jakupcsek gabriella storyonline.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://celebblog.blog.hu/api/trackback/id/tr61528145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása