HTML

A Celeb Blog! Celebblog Celebblog Celebblog

Sztár hírek, Celeb hírek innen-onnan.

Archívum

Bárdosi Sándort két évre eltiltották

2009.11.13. 16:18 CbbhuAdmin

 "Két évig nem versenyezhet Bárdosi Sándor (32) doppingvétség miatt. A szumós a tavalyi tajvani világjátékokon használt tiltott szert, ami miatt az eltiltáson felül pénzbüntetést is kell fizetnie, illetve megfosztották aranyérmétől is.

 

Doppingvétség miatt két évre eltiltotta a versenyzéstől Bárdosi Sándort a Magyar Sumo Szakszövetség fegyelmi bizottsága. A korábbi birkózónak a júliusi, tajvani Világjátékokon szerzett szumós aranyérmét 72 órán belül vissza kell adnia. Ezenkívül a fegyelmi bizottság helyben hagyta a Világjátékok illetékes testületének döntését, és a sportolót 3 ezer eurós (800 ezer forint) eljárási költség megfizetésére kötelezte.

A versenyző 15 napon belül fellebbezhet az ítélet ellen, de elmondása szerint nem kíván élni a lehetőséggel, felhagy a szumózással, és a jövőben a vegyes harcművészet, az MMA rendezvényein kíván indulni.

„Az aranyérem visszaadásával még várjunk. A Világjátékokon a szabadidőmből áldoztam, most meg a szövetségből mindenki engem támad. Jelenleg ráadásul ágyhoz vagyok kötve, mert kedden operálták a térdemet.”

Bárdosi a Világjátékokon szumósként végzett súlycsoportjában az első helyen. Elmondása szerint közvetlenül az elutazás előtt megcsípte egy darázs, és az erre kapott gyógyszer került a szervezetébe, amely a pozitív tesztet eredményezhette.

kötöttfogású birkózóként 2000-ben olimpiai ezüstérmes Bárdosi a sportágtól eltávolodva más küzdősportokban próbált szerencsét az utóbbi években. Szumósként világ- és Európa-bajnok lett, az MMA elnevezésű vegyesharcművészetben is jeleskedett, emellett gyakori szereplője a televíziós show-műsoroknak is.

A sportolás mellett az utóbbi években a kereskedelmi televíziók nélkülözhetetlen arca lett, legutóbb a Sztárral szemben című produkcióban láthattuk
A sportolás mellett az utóbbi években a kereskedelmi televíziók nélkülözhetetlen arca lett, legutóbb a Sztárral szemben című produkcióban láthattuk

Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője korábban elmondta, hogy Bárdosi eltiltása alatt más, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség, a WADA szabályzata alá eső sportágakban sem szerepelhet. „Magyarországon a magyar kormány doppingolásra vonatkozó rendelete a mérvadó. Vagyis Bárdosi nem versenyezhet olyan sportágban, amely például állami támogatást kap, bejegyzett szövetségként működik, illetve a szövetsége aláírta a WADA-kódexet.” – fejtette ki Tiszeker.

 

Bárdosi a jövőben indulhat MMA-viadalokon, illetve a K1-es küzdősportban, mivel egyik sem tartozik a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség, a WADA szabályzata alá, magára nézve nem tekinti kötelezőnek a WADA doppingkódexét.

forrás: http://www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/bardosi-sandort-ket-evre-eltiltottak-2004326

 

Szólj hozzá!

Címkék: blikk sándor dopping aranyérem bárdosi blikk.hu doppingteszt

A bejegyzés trackback címe:

https://celebblog.blog.hu/api/trackback/id/tr541522790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása