HTML

A Celeb Blog! Celebblog Celebblog Celebblog

Sztár hírek, Celeb hírek innen-onnan.

Archívum

H1N1: Újabb két haláleset az új vírus miatt

2009.11.13. 15:27 CbbhuAdmin

 "Újabb két haláleset történt az új influenzavírus miatt - jelentette be Molnár Kornélia tisztifőorvos-helyettes. Az ÁNTSZ tájékoztatása szerint egy 55 éves Szolnok megyei férfi és egy 73 éves román állampolgárságú nő hunyt el, mindkettejüket kórházban ápolták.

 

A fertőzéssel összefüggésben eddig 5 ember vesztette életét, így a most bejelentett elhunytakkal együtt hétre nőt az új vírus áldozatainak száma.

 Az ÁNTSZ közlése szerint egy 55 éves Jász-Nagykun-Szolnok megyei férfi és egy 73 éves román nő az áldozat.

A tájékoztatás szerint mindkettejük alapbetegsége súlyos keringési probléma volt, kórházba már tüdőgyulladással kerültek. Boncolásuk után derült ki, hogy szervezetükben jelen volt a H1N1 vírus, és feltehetően a vírus szövődményeként alakulhatott ki a tüdőgyulladás. Védőoltást egyikük sem kapott. 

A vírus tejedése miatt folyamatosan zárják be az iskolákat az országban.

Ma eddig két iskolát és egy óvodában rendeltek el ideiglenes tanítási szünetet. A Heves megyei Verpelét általános iskoláját bezárták, miután a 280 tanulóból 109-en betegedtek meg influenzaszerű tünetekkel. Egy iskolás, 8 éves kislány, illetve másfél éves fiú unokatestvére kórházba került, előbbinél kimutatták a H1N1 jelenlétét. A zalaszentbalázsi iskolát is becsukták ma, miután három diáknál kimutatták a H1N1 vírust. Péntek délben hazaküldték a gyermekeket iskolából, hétfőn és kedden pedig tanítási szünetet tartanak. Az iskolába 144 diák jár, a tanulók fele megbetegedett. Három diáknál vettek mintát, és mindhármuknál kimutatták a H1N1 vírust. Ez már a hatodik iskola, ahol kényszerszünetet rendeltek el.

Szintén egyhetes rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el szerdán a móri Perczel Mór Szakképző Iskolában és Kollégiumban, ahol diákok 25-30 százalékánál, s a tantestület egyharmadánál észleltek influenzaszerű megbetegedést, s néhányuknál a H1N1 vírust is kimutatták. A Baranya megyei Szederkényben kedden zárták be az általános iskolát, miután a 206 tanuló közül 60 betegedett meg az elmúlt napokban.

Az óvodákban is terjed a vírus. Csütörtökön a Zala megyei Bakon zártak be egy kisdedóvót, miután 48 gyermek közül 32 hiányozott. Pénteken Balatonfüreden a 3. számú lakótelepi óvoda bezárását javasolta a tisztiorvosi szolgálat. A város vezetése egyetértett a javaslattal, s az óvoda hétfőn már szinte bizonyosan nem nyit ki. A tiszti főorvos szerint a gyermekintézményben az 50 százalékot meghaladta már a hiányzók száma, ám a javaslatukat illetően az volt a döntő, hogy egy gyermek légúti mintájából kimutatták a H1N1 vírust.

forrás: http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/ujabb-ket-halaleset-az-uj-virus-miatt-2004332

 

2 komment

Címkék: blikk halál virus h1n1 blikk.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://celebblog.blog.hu/api/trackback/id/tr591522684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Csabai 2009.11.14. 00:14:11

Tiszteletem Mindenkinek!
Mielőtt bármiről is beszélünk, előbb beszéljünk a lényegről, miről is van szó? Minden magyarázatot, mint kutató leírtam már áprilisban, ajánlatos az alábbi linken
www.gmrgroup.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=155:sertesinfluenza-ah1n1&catid=20&Itemid=12
elolvasni. Ha nem megy a www.gmrgroup.eu főoldalán megtekinthető!
Mindenkinek további jó egészséget kivánok! Dr. Csabai Zsolt Ph.D.

Anikósze 2009.11.18. 11:40:00

Kedves Dr. Csabai! Gratulálni szeretnék a Grape Vital termékéhez, és a kutató munkájához. Én mér évek óta cseppegtetem a Grape Vital-t! Családunknak bejött! Azóta nem mondhatom, hogy betegek lettünk volna. Az influenza A-tipusra is jó., ezért nem oltattam be magunkat. Jobban érezzük is magunkat. Keserű az íze, de most már van kapszullákban is. Az édesekkel nem megtéveszteni, azok mind kémiai utánzatok, hamisítványok, hatóanyag nélkül.
A patikusom mesélte, hogy a nővére beoltatta az egész családot, azóta minenki 40 fokos lázban fekszik! Köszi de mi nem kérünk az oltásbol!!!
süti beállítások módosítása